torstai 12. syyskuuta 2013

broilerin paistisuikale

Kaarina Turtia: Gastronomian sanakirja
Paisti 1 naudan, vasikan (takapaisti) ja lampaan sekä esim. poron ruhon takaosa, josta saadaan paahtopaisti, kulmapaisti, sisäpaisti, ulkopaisti ja välipaisti; sitä vastaa sialla kinkku. Naudanpaisti sisältää noin 5 % rasvaa. 2 mureasta ruhonosasta leikattu kookas lihapala, joka kypsennetään (paistetaan uunissa, padassa liedellä tai grillataan) sellaisenaan ja leikataan vasta kypsänä. Yleensä naudanlihaa, ellei toisin mainita, mutta voi olla myös vasikkaa, sikaa lammasta, poroa hirveä ym. Vrt. pihvi. 3 yhdyssanan jälkiosana tarkoittaa myös paloitellusta lihasta valmistettua ruokaa, patapaistia, esim. → karjalanpaisti, → stroganov.
Että mikä tässä on niin vaikeaa hahmottaa, tässä paistissa?

Hyväksyn, pitkin hampain, siistityn kanan tai kalkkunan rintaleikkeen kutsumisen fileeksi, mutta eihän siipikarjalla sentään paistia ole. Koipia, reisiä ja koipireisiä (etenkin hormoonihirmuilla) on, ei paistia.

Markkinaveijarit  haluavat, että assosioit viipalointimyllyn läpi päräytetyn ja neonväriseen liemeen tursotetun broilerinraadon laadukkaaseen naudanpaistiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti